AGD Rize Şubesi'nden İsrail'in saldırılarına kınama

TAKİP ET

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla lanetlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek düzenlenen basın açıklamasıyla Katil İsrail'in Gazze ve Refah'a yönelik saldırılarını kınadı.

AGD Rize Şubesi ve Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender yaptığı açıklamada, "Sekiz ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi, yeni bir caniliğe imza atmış ve Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İyice zıvanadan çıkan Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur." dedi.

Açıklamasını, "Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistler’in anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır." şeklinde sürdüren Kalender, "İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir." ifadelerini kullandı.

Gazzeli Kardeşlerimiz soykırıma uğruyor

Artık İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düştüğünü ve İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkileri umursamadığının gayet açık olduğunu söyleyen Kalender, "Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir. İslam ülkelerinin liderlerinin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve bu liderlerin etkisizliği yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor." diyerek Filistin'in tüm İslam coğrafyası için bedel ödediğini ifade etti.

İsrail'in hedefinin yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı olmadığını belirten Kalender, İsrail'in Gazze’de başarılı olmasının ardından yarınki hedeflerinin Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacağını söyledi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu da basın açıklamasında yer aldı.