BBP: Üreticiye hak ettiği yaş çay taban fiyatı verilsin

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanlığı, çay üreticisine hak ettiği yaş çay taban ücretinin verilmesi gerektiği açıklaması yapıldı.

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin geçim kaynağı olan yaş çay fiyatının sezon açılmasına rağmen hala açıklanmamış olmasının, yetkililerin bu konuyu kulağından tuttuklarınının göstergesi olarak yorumlarken "Üretici çay kesmeye başlamasına rağmen, yaş çay fiyatı belli değil. Cumhurbaşkanının memleketinde daha neleri göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Yaş çay fiyatının 20 TL'nin üzerinde olması gerektiğini belirten Özçelik, "Ekonomik anlamda ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Geçtiğimiz yıl kuru çaya ard arda yapılan toplamda yaklaşık yüzde 100 zam olmasına rağmen yaş çay fiyatı artmadı. Üreticinin beklentisini karşılamazsanız sonuçlarını mitinglerinizde görürsünüz. Üretici diyorki ;bizi bankalara, özel sektöre, enflasyona, faize mahkum etmeyin. Bizim derdimize çare olun. İnşallah geçen sezon yapılan hatalar bu sezon yapılmaz." dedi.

Rizeli hak ettiği fiyatı alması lazım

BBP Rize İl Siyasi ve Seçim İşleri Başkanı Nejmi Saruhan ise yaptığı açıklamada, Rizeli çay üreticilerinin merakla yaş çay taban fiyatının açıklanmasını beklediğini söyleyerek, "Günümüz şartlarında beklentiler üst seviyededir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki günlerde Rize'ye gelmesi bekleniyor ve güzel bir fiyat vereceğini ben de bir çay üreticisi olarak merakla bekliyorum. En az 25 TL olması temennimizdir. Özel sektör 19 TL fiyat beyan ederek çay alıyor. Bu kabul edilecek bir fiyat değildir.  Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızın hak ettiği bir zam oranını vereceğini ümit ettiğimi beyan ederek bu rakam en düşük 25 TL olmasını temenni ediyorum ve 2024 Çay sezonu Rizemize bereketli olmasını cenabı Allah'dan diliyorum." dedi.