Çaykur Rizespor Futbol Akademisi'nde Sezon Sonu Töreni

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Futbol Akademisi; 2023/2024 futbol sezonu boyuca edindiği başarıları sporcu velileriyle paylaşmak ve futbol ailesi kavramını pekiştirmek için Gençlik Merkezi Şehit Uğur Korkmaz Konferans Salonunda bir etkinlik gerçekleştirdi.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Vekili Adnan Er ve Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Karavin’in de katıldığı etkinlikte Akademi Koordinatörleri Halil İbrahim Çakır ile Bilal Karafazlıoğlu’nun yanı sıra tüm altyapı antrenörleri ile sporcular hazır bulundu.

Çaykur Rizespor’un genç futbolcuları tarafından sahnelenen “Ah Şu Gençler” isimli tiyatro oyunu tüm katılımcılar tarafından beğeni toplarken oyunun ardından sezonun başarılı takım ve sporcularına ödülleri verildi. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan U19 takımı ise kupasını kaldırdı.

Düzenlenen ödül töreninde sezonun En Golcü Futbolcusu Mustafa Coşkun Tosun, En Az Gol Yiyen Kalecisi Eren Kılıç, En Çok Süre Alan Oyuncusu Abdul Baki Kasab, En Çok Antrenmana Katılan Oyuncusu Eren Kılıç ve İlyas Meral, Okul Başarısı En Yüksek Oyuncusu Rahmi Baran Şenkaya, Sportif Başarı Elde Eden Takımlar U19 Elit B Ligi Şampiyonu, U17 Elit B ligi Play Off, U16 Gelişim Ligi Play Off, En Çok Gol Atan Takım U19, En Az Gol Yiyen Takım U16, En Çok Antrenman Yapan Takım U16, En Çok Bireysel Antrenman Yapan Takım U12 ve Kırmızı Kart Görmeyen Takım U15 takımı olarak ödüllerini aldı Milli Takımlara Davet Edilen Oyuncular Emir Bora Çoban, Kayra Altay ve Haşim Zengin de ödül alan isimler oldular.

Akademi her geçen yıl gelişiyor, değişiyor

Törende konuşan Akademi koordinatörü Bilal Karafazlıoğlu, “Akademi olarak 2 yıl önce başlatmış olduğumuz çalışmalarımızın meyvelerini almak bizleri mutlu etmektedir. Yeniden yapılanma içerisinde her zaman daha iyiye, daha güzele doğru bir ilerleme sağlamak arzusundayız.” dedi.

Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Karavin yaptığı konuşmada, “Soğuk, kar, kış demeden çok büyük fedakarlıklar yapan hocalarımıza, masörlerimize, malzemecilerimize, mutfakta yemek hazırlayan ablalarımıza tek tek teşekkür etmek istiyorum. Bu başarıların arkasında gerçekten görünmeyen kahramanlar var ve ben o kahramanlara özellikle teşekkür ediyorum. Bir aile olmamıza vesile olan herkese teşekkür ederken hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Kulüp Başkan Vekili Adnan Er yaptığı konuşmada, “Rizespor Futbol Akademisi son birkaç yılda ciddi atılımlar yaptı ve yapmaya da devam edecek. Akademi bizim için çok önemli, her ne kadar performansımızın büyük bölümünü A Takıma harcasak da yönetimdeki tüm arkadaşlarla birlikte altyapıyı önemsiyoruz. Buradan çok iyi sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda profesyonellik adına ne varsa hepsini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Çıtamız her sene biraz daha yükselecektir ve bunu da fark edeceksiniz.” dedi.

Rizespor yörenin sınırlarını aşıyor

Akademi Koordinatörü Halil İbrahim Çelik, futbol akademisinde 54 kişilik bir çalışan kadrosu olduğunu söyledi ve Futbol Akademisi bünyesinde 10 kategori yer aldığını bunların 5 tanesinin de Gelişim Liglerinde mücadele ettiğini belirtti.

Çakır, “Yapılanmamızı eğitim durumları, akademiye hazırlık, gelişim ve performans olarak 4 grupta ele alıyoruz. Sene başında 5 bin sporcuya ulaşma hedefimiz vardı. Şu an Akademi bünyesinde her gün antrenmanlara aktif şekilde katılan 277 sporcumuz bulunuyor. Okul-Kulüp Projemiz sayesinde 2004 çocuğumuz tesislerimize adım attı. Diğer projelerimiz ve futbol okullarımız sayesinde 5 bin 44 sporcuya ulaşmış olduk. Yıl içerisinde tüm kategorilerde Akademimizde bin 429 takım antrenmanı yapıldı. 171 bireysel antrenmanlar birlikte 2 bin 510 saatlik çalışma hacmine ulaştık. Yıl içerisinde sporcularımız 117 resmi müsabakaya çıktı, 160 tane hazırlık müsabakası oynandı. Yılın sonunda toplamda 277 müsabaka oynanmış oldu.” dedi.

Rizespor’un artık yörenin sınırlarını aştığını söyleyen Çakır, “Türkiye’nin dört bir yanına kulübümüz yayılmaya devam ediyor. Bizimle aktif şekilde iletişim halinde olan İstanbul, Ankara, Artvin, Diyarbakır ve Hatay’da futbol okulumuz bulunuyor ve bunların sayısını gün geçtikçe artıracağız. Toplamda 10 futbol okulumuz bulunuyor ve bu okullardan 8 sporcumuzu lisanslayarak Akademimize katmış bulunuyoruz.” dedi.

Çakır son 10 yılda Rizespor Akademisinden profesyonelliğe adım atan sporcu sayısının 50 olduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından ödül töreni düzenlendi.