Çaykur Rizespor U19 fark attı: 6-1

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımı sahasında konuk ettiği Eskişehirspor ekibini 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek sahasında oynadığı iki maçtan da galip ayrılmış oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Gelişim Ligleri U19 Elit B Ligi 4. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U19 takımı, sahasında Eskişehirspor U19 takımını konuk etti.

İlk yarısı 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanan maçta takım kaptanı Emirhan Yılmaz 15’inci dakikada kazanılan penaltı şansını gole çevirerek açılışı yaptı. 22’nci dakikada konuk ekip Metehan Çiçek’in golüyle beraberliği sağlasa da golden dört dakika sonra Muhammed Baltacı fileleri sallayarak takımını bir kez daha önce geçirdi ve ilk yarının da sonucunu belirledi.

İkinci yarının ilk golü 61’inci dakikada Baran Taşçi’dan geldi ve skor 3-1 oldu. 67’nci dakikada Deniz Yaşar’ıon golü ile skor 4-1 oldu. Maça 74’üncü dakikada giren Enes Kapan uzatma dakikalarında attığı golle skoru 5-1’e taşırken maça 86’ncı dakikada giren Volkan Genç ise oyun girdikten yedi dakika sonra maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Karşılaşma Rize ekibinin 6-1’lik üstünlüğüyle tamamlanırken, oyunu 3 kez durdurarak oyuncu değiştiren Eskişehirspor, kural gereği başka değişiklik yapamayınca sakatlanan oyuncusu Mustafa Berke Önal’ın çıkmak zorunda kalmasıyla maçı kalan son 10 dakikada 10 kişi tamamladı.

Sezonun ilk maçında sahasında Gençlerbirliği’ni yenerek sezona galip başlayan ve bu maçın ardından üst üste iki deplasmana giderek bu maçlardan da 4 puan toplayan Rize ekibi, liglere verilen 15 günlük Milli arayla birlikte 21 gün sonra yeniden kendi saha ve taraftarı önünde çıktığı maçta farklı bir galibiyet alarak puanını 9’a yükseltti. Eskişehirspor ise 4 puanda kaldı.

Yeşil-Mavili gençler, 23 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’da oynayacağı 5. Hafta maçında deplasmanda Sakaryaspor U19 takımıyla karşı karşıya gelecek.

Çaykur Rizespor U19: 6 – Eskişehirspor U16: 1 / Foto Galeri

Çaykur Rizespor U19: 6 – Eskişehirspor U16: 1

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri Suni Çim
Hakemler: Yasin Kalcıoğlu, Kerem Kalkan, Tugay Kopuz
Çaykur Rizespor U19: Osman Yağız Topçu, Emre Şimşek, Emirhan Metin Saka, Muhammet Mert Karaca, Fatih İsa Çoruhlu, Ali Kemal Aslankaya, Devrim Denis Kutanis (dk 86 Volkan Genç), Emirhan Yılmaz (dk 74 Muhammed Mahmud Demirci), Baran Atasever (dk 64 Deniz Yaşar), Muhammed Baltacı (dk 64 Fatih Gelen), Baran Taşçi (dk 74 Enes Kapan)
Yedekler: Berat Papaker, Emir Yasin Aygın, Enes Tonyalı, İmran Gür, Yiğit Özgülen
Teknik Direktör: Selim Küçükmustafa
Eskişehirspor U19: Sadullah Kabayel, Alihan Catalkılıç, Mahmut Baksi (dk 72 Ahmet Emin Akpınar), Hasan Şen (dk 86 Arda Baran Çubuk), Mustafa Berke Önal, Hüseyin Arda Beker, Osmancan Nazlı, Emre Eren Özpınar, Emirhan Harmancı (dk 62 Alperen Dede), Metehan Çiçek, Enes Kaan Kukaroğlu
Yedekler: Barış Ataman, Uğur Yaşar Özer, Batuhan Özdil, Rıdvan Bayram, Samet Yıldırım
Teknik Direktör: Orhan Kamacı
Sarı Kart: Devrim Deniz (Rizespor)
Goller: dk 15 Emirhan Yılmaz (pen), dk 26 Muhammed Baltacı, dk 61 Batan Taşçi, dk 67 Deniz Yaşar, dk 90+2 Enes Kapan, dk 90+3 Volkan Genç (Rizespor) dk 22 Metehan Çiçek (Eskişehirspor)