Derepazarı Belediyesi finans darlığı nedeniyle 20 işçisine 6 ay ücretsiz izin verdi

TAKİP ET

Derepazarı Belediyesi, finans kaynaklarının yetersizliğini ileri sürerek 20 işçisine 6 ay ücretsiz izin verdiğini tebliğ etti.

Derepazarı Belediyesi, bir önceki Selim Metin Başkanlığı dönemindeki borçlardan dolayı finans kaynaklarında yetersizlik yaşandığını ileri sürerek bünyesinde bulunan 37 işçisinden 20'sine 6 aylık ücretsiz izin verildiğine dair tebliğde bulundu.

İller Bankası, Banka Kredileri, Piyasa Borçları ve Makine Parkında bulunan araçların bakım masrafları dahil edildiğinde Belediye Kasasına giren gelirlerin hiç bir yatırım yapmaksızın personel giderlerinin yüzde 30'unu bile karşılamadığının ifade edildiği tebligatta, 20 işçinin 01 Haziran-30 Kasım 2024 tarihleri arasında ücretsiz izne çıkarıldığı ve 01 Aralık 2024 tarihinde işçilerin yeniden işbaşı yapacakları belirtildi.

Gelirler giderlerin yüzde 30'unu bile karşılamıyor

İşçilere gönderilen tebligatta, "31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Belediye Başkalığı görevine geldikten sonra Belediyemizin gelir ve gider durumunu incelediğimizde geçmiş dönem Belediye Başkanımızın Belediyemizi İller Bankası A.Ş.’ye borçlanma, bir bankadan kredi çekme, piyasada borcu olan, makine parkında bulunan araçların tamamına yakınına önemli derecede masrafi olan bir belediye devralmış bulunmaktayız. Belediyemizin gelirlerine bakıldığında İller Bankası A.Ş. ve mahalli gelir olarak belediyemizin kasasına giren tutarın hiçbir yatırım yapmazsak bile personel giderlerinin yüzde 30’unu karşılamadığı görülmüştür." denildi.

6 ay sonra yeniden işbaşı yapılacak

Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yapılan istişareler sonucunda bu kararın alındığının belirtildiği tebligatta, "Karşı karşıya kaldığımızı tablonun altından nasıl kalkılacağı yönünde fikir birliği elde edilerek, Derepazarı Belediyesi Personel Limited Şirketi adı altında belediyemizde çalışan 37 işçimizden bir kısmının 6 ay süreliğine ücretsiz izine ayrılmalarına ve 6 ay sonra tekrar işe alınmaları noktasında fikir birliğine varılmıştır." denilerek işletme gereklerinden kaynaklanan finans darlığı nedeniyle 6 aylık ücretsiz izin verilen işçilerin 01 Aralık 2024 tarihinde yeniden işbaşı yapacakları ifade edildi.