Eğitim Bir-Sen Rize: Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz

TAKİP ET

Eğitim Bir-Sen Rize Şubeleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları kınandı.

İstanbul’da özel bir lisede bir öğrencinin silahla ağır yaraladığı okul müdürü İbrahim Oktugan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Eğitim Bir-Sen tarafından tüm Türkiye'de 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilirken Eğitim Bir-Sen Rize Şubeleri tarafından da Rize Valilik binası önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha lanetliyoruz." denildi.

Açıklamada, "Son birkaç yılda yaşanan hadiselere bakıldığında görülecektir ki, şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, ne yazık ki yaygın bir toplumsal sorun hâline gelmiş; eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesini sekteye uğratacak boyuta ulaşmıştır. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının neticesidir. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünkü ilgisizliğin sonucu olmamalıdır. Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir." denildi.

Eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması gerekliliğinin vurgulandığı açıklamada şöyle tamamlandı; "Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden, yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz."

Ayrıca Eğitim Bir-Sen tüm Türkiye'de eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması için 10-17 Mayıs tarihleri arasında imza kampanyası başlattı.