Filistinli sivillerin kanı katliama seyirci kalan herkesin eline bulaşacaktır

TAKİP ET

Eğitim-İş Rize Şube Başkanı Hamza Kutay, İsrail' in sivilleri alçakça katletmesini engellemenin bir mecburiyet olduğunu söyledi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Rize Şubesi Başkanı Hamza Kutay, İsraril'in son olarak Gazze'deki Refah bölgesine düzenlediği bombalı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artık tüm insanlığın gözü önünde yaşanan toplu bir katliama, soykırıma dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

İnsani değerlerin ve savaş hukukunun çiğnendiği bu saldırıların son bulmasının artık bir insanlık meselesi olduğunu belirten Başkan Kutay, "Bugüne dek hastanelere, okullara, sivillerin yerleşim bölgelerine art arda saldırılar düzenleyen İsrail, son olarak Filistinlilerin sığınabileceği tek nokta olan Refah bölgesini de ateş hattına çevirmiştir. İsrail ordusu, El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını da hedef almış, zaten evsiz yurtsuz bıraktığı sivilleri kana bulamıştır." dedi.

Filistinli sivillerin kanı katliama seyirci kalan herkesin eline bulaşacaktır

Uluslararası toplumun derhal devreye girmesi gerektiğini belirten Kutay yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü; "Demokrasi ve barış konusunda lafta mangalda kül bırakmayan devlet liderleri sözde kınamalar yapmak yerine kalıcı bir barış tesis etmek için bir araya gelmelidir. Kadim Filistin topraklarını boyayan masum sivillerin kanı, katliama seyirci kalan herkesin eline bulaşacaktır. Eğitim-İş olarak İsrail’i insanlık suçu işlediği saldırıları nedeniyle lanetliyoruz. İnsanlığı kurtaracak ve ileri taşıyacak en önemli unsur adil ve kalıcı barıştır, bunu sağlamak tüm insanlığın vazifesidir."