Halkbank esnafların kullandığı kredilerde faiz artırımına gitti!

TAKİP ET

Ekonomideki istikrarsızlık faizin ve enflasyonun artması sonucunda Halkbank, ülke genelinde Esnaf ve Sanatkar Odaları üzerinden kullandırdığı kredilerde faiz artırımına gitti.

Konuyla ilgili açıklama yapan 24. Rize-Artvin-Tokat Bölge Birliği ve Rize Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Güven Askoy, "Esnaflarımıza devlet destekli olarak kullandırılan kredilerde 10 puan ile 4 puan arasında kademeli olarak faiz artırımı gelmiştir." dedi.

Eflasyon artışının ve yüksek faiz artışının bu süreci kaçınılmaz hale getirdiğini belirten Aksoy, "Ortalama yüzde 7.50 faiz kullanılan kredilerde kademeli olarak 10 puan ile 14 puan faiz artırımı geldi. Yani ortaklarımıza yüzde 7.50 ile yüzde 25’e kadar kullandırdığımız kredilere bu yansıyacaktır. Şu anki güncel faizimiz yüzde 29'dur. Bu faizlerimizde her hangi bir değişim yoktur. Gelen faiz artırımı kullanılan kredilerin kalan miktarlarına yansımaktadır. Ortaklarımız Halk Bankası Mobil Bankacılığı üzerinden kredi tutarlarının ne kadar olduğunu görebilirler." dedi.

Aksoy, "Biz Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri olarak esnafımızın zaten zor durumda olması, piyasa şarlarının ağırlığı ve durgunluğu, kredi kullanan esnaf sanatkarlarımızı zor duruma düşüreceğınden dolayı bu faiz artırımının çok kısa süreli olması ve bir an önce kullandırdığımız kredilerin eski faizlerine dönmesi için Gerek TESKOMB Genel Merkezi gerek Bölge Birliğimiz ve kooperatiflerimiz birlikte gerekli çalışmaları yapmaktayız." dedi.