İsrail ürünleri boykotuna RTEÜ ve Milli Eğitim de katıldı

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü de İsrail menşeli ürünlerin satışını yapmama kararı aldı.

RTEÜ Rektörlüğü, üniversiteye ait sosyal tesislerde ve kantinde, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise okul kantinlerinde İsrail’e ekonomik anlamda destek veren firmaların ürünlerinin satışının yapılmayacağını açıkladı.

Filistin'de insanlık suçu işleyen İsrail devletine karşı tüm ülkede olduğu gibi Rize'de de İsrail menşeli ürünlerin satışına yönelik boykot kararları alınmaya devam ediyor.

Rize Belediyesi, Sosyal Tesislerinde İsrail destekçisi ürünlerin satışının yapılmayacağını duyurarak boykota katılırken, RTEÜ Rektörlüğü üniversiteye ait sosyal tesislerde ve kantinlerde, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü de boykota katılarak kuruma bağlı okullardaki kantinlerde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını bildirdi.

RTEÜ Rektörlüğü'nün sosyal medya hesabından “Üniversitemizde boykot var!” başlığıyla yapılan paylaşımda, “Üniversitemiz sosyal tesislerinde ve kantinlerinde, Filistin’de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek veren bütün markaların ürünlerinin satışının yapılmamasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından "Filistin'in yanındayız. Boykotta biz de varız" başlığıyla yapılan paylaşımda ise "Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların okul kantillerimizde satışı durdurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Boykot edilecek İsrail markalı ürünler!

Rize Belediyesi'nden İsrail ürünlerine boykot