Rize'de 12 yataklı yoğun bakım servisi hizmete girdi

TAKİP ET

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin üst katında hazırlanan Yoğun Bakım Üniteleri hizmete girdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada il genelindeki kamu hastanelerinde yenidoğan yoğun bakım yatakları hariç 77, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ise 46 erişkin yoğun bakım yatağının bulunduğu belirtildi.

Yeni yapılan RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi üzerinde de inşası ve teknik donanımı bitirilen, tıbbi cihaz ve malzemeleri tamamlanan 12 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi açılarak hastalara hizmet sunmaya başladı.

Yapılan açıklamada sunulan bu hizmet ile Rize'de yoğun bakım yatak sayısına önemli bir katkı sağlandığı belirtilirken yakın bir süre içinde Rize'ye yeni kazandırılan anjiyo cihazının devreye girilmesi ile hizmet veren anjiyo cihaz sayısının ikiye çıkacağı,  tadilat sürecinde sona gelinen kardiyoloji servisinin de devreye girmesiyle büyük yoğunluk yaşanan ve son derece önemli olan kardiyoloji alanında Rize'de önemli bir rahatlama sağlanacağı belirtildi.