Rize'de çay fiyatına tepki için Büyük Çay Yürüyüşü düzenleniyor

TAKİP ET

Rize'de çay üreticileri, artan ekonomik zorluklar ve enflasyona ezilen çay fiyatlarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenleyecek.

Fındıklı Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, 23 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’da Fındıklı ilçesinde bulunan Tahiroğlu Köprüsü’nden başlayacak  olan yürüyüşe tüm çay üreticilerinin katılmaları için çağrıda bulunuldu.

Oda tarafından yapılan açıklamada, yaş çay üreticilerinin geçinme gücünü kaybettiği ve 2 yıl önce 100 kilo çay satarak 233 ekmek alabilen yaş çay üreticisinin geçen sene 188 ekmek alabildiği, bu sene ise sadece 150 ekmek alabildiği ifade edilerek, maliyetin 17 TL'nin üzerindeyken, geçim kaynağı olan çay alım fiyatının bu rakam olmasının kabul edilebilir bir fiyat olmadığı ve fiyatın 25 TL olması gerektiği kaydedildi.

"Ekonomik krizin faturası binbir zorlukla geçinmeye çalışan çiftçilere kesilmemelidir." ifadelerine yer verilen açıklamada "Tüm üreticilerimizi demokratik tepkimizi göstermek için Büyük Çay Yürüyüşüne davet ediyoruz.” denildi.