Rize'de çocuklara ücretsiz dondurma

TAKİP ET

Rize'de dondurmacılık yapan esnaf, yakın tarihte vefat eden babasının vasiyetini yerine getirerek Fatiha okuyan her çocuğa bedava dondurma veriyor.

Rize'de Şen Süt isimli işletmesinde dondurmacılık yapan Abdurrahman Şen, 28 Haziran 2023 tarihinde vefat etti. Bunun üzerine oğlu Yuşa Şen de babasının vasiyeti üzerine bir kampanya başlattı.

Kampanyada çocukların ezbere Fatiha suresini okuması halinde onlara ödül olarak bedava dondurma vermeye başladı. Kampanyayı gören çocuklar ezberledikleri Fatiha suresini okuyarak dondurmalarını aldılar. Sureyi okuyamayan çocuklar ise bir dahaki sefere ezberlemesi şartıyla dondurmalarını aldı.

Babasının vasiyetini yerine getirmek için çocuklara bedava dondurma dağıttıklarını ifade eden Yuşa Şen, "Fatiha'yı çocukların çoğu okuyor. Hepsinin maşallahı var. Hem babamın ruhu için hem de çocukların gönlünü kazanmak için dondurma dağıtıyoruz. Çocuklar çok mutlu oluyor. Allah razı olsun diyorlar. Buranın sahibi babamdı. Babam Kurban Bayramının ikinci günü vefat etti. Böyle bir vasiyeti vardı. Derdi ki çocuklar dondurma yesin, para almayın. Biz de bunu devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.