Rize İl Sağlık Müdürlüğü projesine DOKA desteği

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü önemli bir proje ile bir kez daha Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOKA) destek almaya hak kazandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından girişimcilik ve genç istihdamı teknik destek programı kapsamında sunduğu “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi” Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ajansından destek almaya hak kazandı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en seçkin sağlık tesislerinde uygulanan WAIS-R zekâ testi ve nöropsikolojik testler sağlık tesislerimizde uygulanmaya başlanması ile birlikte müdürlüğümüze mental ve nöropsikiyatrik ruh sağlığı hizmetleri alanında sınıf atlatacaktır. Bu testleri gerçekleştirebilecek olmamız diğer bölge ve ülkemiz sağlık tesislerine de örnek teşkil edecektir. Bu alanlarda artık sağlık tesislerimiz hasta sevk eden değil sevk kabul eden sınıfa yükselecektir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Müdürlüğümüz tarafından Wisc-R Çocuk ve Ergen Zekâ Testi eğitimi projesi gerçekleştirilmiş ve bu alanda sağlanan hizmetle şu ana kadar 200’den fazla çocuğumuz sağlık tesislerimizde bu hizmete kavuşmuş ve en doğru sağlık hizmetinden faydalanmış, ilimiz dışında ileri tetkik ve tedavi için sevk olmalarına lüzum kalmamıştır. WAIS-R zekâ testi ile birlikte 16 yaş üzeri hastalarımızın sağlık tesislerimizde zekâ seviyeleri tam ve en doğru şekilde tespit edilebilecek ve hastalarımızın ilimizde tanı ve tedavileri düzenlenebilecek olup maddi açıdan vatandaşlarımıza da külfet oluşmasının önüne geçilecektir.” ifadelerini kullandı.

Proje sözleşmesi Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe tarafından imzalanarak, DOKA ’ya sunuldu.