Rize Özel İdarespor Hükmen tamamladı

TAKİP ET

BAL ekibi Rize Özel İdarespor, ligin son haftasında rakibi gelmeyince hükmen 3-0 galip sayılarak sezonu tamamladı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup 26'ncı Hafta karşılaşmasında Rize Özel İdarespor, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Bayburt Belediyespor ekibiyle sahasında son maçına çıkacaktı.

Bayburt ekibi, ligde 15 puanda kalarak düşme hattı potasından çıkma şansı kaybolunca, ligin son hafta maçı için Rize'ye gelmekten vazgeçti. Rize Özel İdare ekibi tam kadro sahada yer alırken, Giresun bölgesi hakemi Ertuğrul Yılmaz sahaya çıkarak rakip takımın gelmediğini tescil ederek düdüğünü çaldı ve karşılaşmayı başlamadan bitirmiş oldu. Kural gereği Rize Özel İdarespor hükmen 3-0 galip sayılacak, zaten küme düşen Bayburt ekibinden ise 3 puan silinecek.

Bu sezon BAL'da değişen statü nedeniyle bazı gruplarda baraj maçlarının kaldırılmasıyla Rize Özel İdarespor ile Çayelispor'un BAL'da kalması, ikisinden birinin Şampiyon olmasına bağlıydı. İlk haftalarda aldığı kötü sonuçlarla son ikideki küme düşme potasında kalan Rize Özel İdarespor, ikinci devre çıkış yakalayarak bu hattan çıksa da yine de kümede kalması Çayelispor'un Şampiyon olarak 3. Lige yükselmesiyle sağlandı.

Ligin ilk devresinde 11 haftayı Ali Saklangıç teknik direktörlüğünde sürdüren ve 8 puan toplayan Rize Özel İdare ekibi 13. haftadan itibaren takımın başına geçen Ömer Kocapir ile 19 puan topladı ve sezonu 27 puanla 8'inci sırada tamamladı. 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Özel İdare ekibi 34 gol kaydederken kalesinde ise 28 gol gördü.

Takımın 20 yaşındaki genç oyuncusu Alperen Gündoğdu da 17 gol atarak 10. Grupta en çok gol atan üçüncü futbolcu oldu.

Rize Özel İdarespor bu sezon en farklı galibiyetini 10'uncu haftada sahasında Gümüşhane ekibi Kelkitgücü karşısında aldı ve rakibini 7-0 mağlup etti. En farklı yenilgi ise geçen hafta Giresun deplasmanında 1926 Bulancakspor karşısında 4-1'lik skorla geldi.