Şampiyon Çayelispor'dan BAL'a 5 gollü veda

TAKİP ET

BAL Şampiyonu Çayelispor, son maçında Arhavi 08 Spor Kulübü'nü 5-0 mağlup ederek sezonu tamamladı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup 24'üncü ve son hafta karşılaşmasında Şampiyon Smart Holding Çayelispor, ligin ilk devresinde sahasında 6-1 mağlup ettiği Artvin ekibi Arhavi 08 Spor Kulübü ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 2-0 Çayeli ekibinin üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşma 5-0 sonuçlandı. Çayeli ekibine galibiyeti getiren golleri 10'uncu ve 80'inci dakikalarda Halil İbrahim Cenik, 38'inci dakikada Muharrem Bostancı ile 61 ve 75'inci dakikalarda Muhammet Ali Yılmaz kaydetti. Öte yandan 10. Grup'ta toplam 23 gol atan Halil İbrahim Cenik, grubun da gol kralı oldu.

Geçen hafta sahasında Serhat Ardahanspor'u 1-0 mağlup ederek TFF 3. Lige çıkmaya hak kazanan Çayelispor, aldığı son galibiyetle birlikte 61 puan topladı.

Sezona Teknik Direktör Mikail Üzümcü ile başlayan ve ilk 3 haftada 3 puan toplayınca Üzümcü ile yollarını ayırarak Pazarspor'u iki kez 2. Lige taşıyan tecrübeli teknik adam Şevki Tonyalı ile anlaşan Çayelispor, Tonyalı ile 58 puan topladı. Toplamda 20 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Çayeli ekibi 60 gol atarken kalesinde ise 16 gol gördü.

Çayelispor bu sezon en farklı galibiyetini ikinci haftada sahasında Gümüşhane ekibi Kelkitgücü karşısında aldı ve rakibini 6-0 mağlup etti. Yeşil-Beyazlı ekip en farklı yenilgisini ise ligin ilk haftasında Ağrı deplasmanında Doğubayazıt Futbol Kulübü karşısında 4-1'lik skorla aldı.