U18'de Rize derbisi Özel İdarespor'un

TAKİP ET

Rize Belediyespor ile Rize Özel İdarespor U18 takımları arasında oynanan derbi niteliğindeki maçta 3 puanı alan taraf 3-0 galip gelen Rize Özel İdarespor ekibi oldu.

Rize U18 Ligi 12. Hafta maçında ligde 38 puanlı iki ekipten lider Rize Özel İdarespor ile ikinci Rize Belediyespor karşı karşıya geldi.

Saat 14.00’da başlaması gereken karşılaşma Polis ekiplerinin saha kenarında olmaması nedeniyle 45 dakika geç başladı. Yaklaşık 30 dakika boyunca ısınmaya devam eden her iki ekip futbolcuları, havanın soğuk olmasından dolayı soyunma odasına girdi. Bu süre boyunca sahaya çıkmayan hakem de karşılaşmayı erteleme kararı aldı. Bu esnada Polis ekiplerinin gelmesi üzerine Hakem ve her iki takımın onayı sonrasında futbolcular yeniden giyinerek sahaya çıktı.

Polis ekiplerinin gelmesinin ardından başlayan maçın ilk yarısı 1-0 Rize Özel İdare ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı. 10’uncu dakikada Arda Tufan Kurtuluş ilk yarının skorunu belirledi. 14’üncü dakikada Evren Coşkun kaleciyi geçtikten sonra topu yan filelere vurarak önemli bir şans kaçırsa da ikinci yarının 52’nci dakikasında fileleri havalandırarak farkı ikiye çıkartan isim oldu.

Maçın 80’inci dakikasında Rize Belediye ekibinde Efe Köse ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. 85’inci dakikada ise yine Belediye ekibinde Onur Çelik, sportmenliğe aykırı davranışı nedeniyle direk kırmızı kartla cezalandırıldı ve Belediye ekibi 9 kişi kaldı. 4 dakika uzatılan karşılaşmanın 90+3’üncü dakikasında Cengizhan Akgün son sözü söyleyen isim oldu ve Rize Özel İdarespor sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Ligde Şampiyonu belirleyecek olan önemli bir karşılaşma olan ve 38 puanı paylaşan iki takımın mücadelesi sonucu Rize Özel İdarespor önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Puanını 41’e yükselten Özel İdare ekibi liderliğini korurken Rize Belediyespor ise 38 puanda ve 2’nci sıradaki yerinde kaldı.

Rize U18 Liginde 05 Aralık Salı günü oynanacak olan 13. Hafta maçlarında Rize Özel İdarespor ekibi saat 14.00’da sahasında Pazar Derebaşıspor U18 takımını konuk ederken Rize Belediyespor ekibi ise saat 15.30’da Çaykurspor U18 takımıyla karşı karşıya gelecek.

Rize Belediyespor U18: 0 – Rize Özel İdarespor U18: 3 / Foto Galeri

Rize Belediyespor U18: 0 – Rize Özel İdarespor U18: 3

Stat: Şenol Birol Futbol Sahası
Rize Belediyespor U18: Ozan Öksüz, Bakihan Kopuz (dk 66 Efe Karahancı), Eren Canbaz (dk 46 Fatih Özkan), Efe Köse, Onur Çelik, Emir Gündoğan, Beytullah Akyıldız (dk 46 Eren Kaya), Enes Birinci, Ramin Gasievi (dk 46 Bayram Keskin), Adem Demir (dk 79 Ferhat Özkan), Tunahan Hut
Yedekler: Furkan Düz, Faruk Düz
Teknik Sorumlu: Kadir Cevahir
Rize Özel İdarespor U18: Muhammed Bartu Alan, Muhammet Çepni, Ahmet Altay, Tayfur Gökyıldız, Arda turan Kurtuluş, Yunus Arda Gedik (dk 74 Cengizhan Akgün), Hasan Efe Özçelik, Alper İslamoğlu (dk 85 Enes Albayrak), Miraç Duman, Bedirhan Uzun (dk 76 Mertcan Yazıcı), Evren Coşkun
Yedekler: Esat Akgün, Hakan Kalcıoğlu
Teknik Sorumlu: Yasin Çelik
Sarı Kart: Muhammet (Rize Özel İdare)
Kırmızı Kartlar: dk 80 Efe Köse, dk 85 Onur Çelik (Rize Belediye)
Goller: dk 10 Arda Tufan Kurtuluş, dk 52 Evren Coşkun, dk 90+3 Cengizhan Akgün (Rize Özel İdare)