Zeqiri: Daha çok puan almaya çalışacağız

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki oyuncusu Altin Zeqiri, Süper Lig'in çok zor ve kaliteli bir lig olduğunu söyleyerek 'Daha çok puan almaya çalışacağız." dedi.

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında cumartesi saat 21.00’da Fatih Karagümrük ile sahasında karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, maç hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

Çaykur Didi Stadyumunda gerçekleşecek antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor’un yeni transferi Altin Zeqiri herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak başladığı açıklamasında, “9 puan üzerinden 4 puan aldık. Daha fazla puan da alabilirdik. Genç bir takımız. Genel anlamda 4 puanın iyi olduğunu düşünüyorum. Ben de bireysel anlamda elimden geldiği kadar katkı yapmaya çalıştım. Hep birlikte gelişerek daha çok puan almaya çalışacağız." dedi.

Çaykur Rizespor'un Kosavalı eski futbolcusu Vedat Muriç ile ilgili ve Teknik Direktör İlhan Palut ile ilgili de konuşan Zeqiri, "Kendisini şahsen tanımıyorum ama çok büyük bir futbolcu. Çok saygı duyuyorum ona. İlhan hocamızla beraber burada ciddi bir gelişim sağlayacağımı düşünüyorum. Burada 3 haftadır yaptığımız antrenmanlar olsun, oynadığımız maçlar olsun çok büyük keyif alarak çalışıyoruz. Trabzon maçı öncesi hocamız bize güvendiğini ve sahadan kazanarak 3 puan ile ayrılacağımızı söylemişti. Biz de bunu başardık. Biz söylediklerini dikkate alıyoruz. Umarım böyle devam eder” diye konuştu. 

“Umarım 3 puanı alırız”

Fatih Karagümrük maçının da kolay olmayacağını söyleyen Zeqiri, “Bildiğiniz üzere çok zor bir maç olacak. Zaten bu ligde kolay bir karşılaşma yok ama biz bu maça da kazanmak için çıkacağız. Evimizde henüz kazanmamış olabiliriz ama umarım Karagümrük karşısında Cuma günü evimizde kazanarak 3 puanı alırız." dedi.

Süper ligin zor ve kaliteli bir lig olduğunu belirten Zeqiri, "Büyük isimlerin bulunduğu bir lig olduğunu söyleyebilirim. İlk 3 maçta ben bunu gördüm. Son iki maçta 2 topum direkten döndü ama inşallah bir dahaki maçta içeride olacak. Finlandiya'ya göre tempo biraz daha yüksek Türkiye'de. Bireysel anlamda da iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum ilk 3 maçta. Ciddi bir gelişim payı var. Kendimi geliştirerek daha iyi performans sergilemek istiyorum." dedi.

“Lige ve ülkeye alıştıkça devamı gelecektir”

Kendini gün geçtikçe geliştireceğini ifade eden Zeqiri, “Gelişeceğimi düşünüyorum. Daha iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Yapacağım da zaten. Bu konuda kendime çok güveniyorum. Bu lige ve ülkeye daha da alıştıktan sonra devamı gelecektir." dedi.

Altin isminin Türkçe'de olduğu gibi altın anlamına gelip gelmediğine dair soruya ise Zeqiri şu cevabı verdi; "Arnavutça’da Altin isminin karşılığı altın değil. Herhangi bir anlamı da olduğunu zannetmiyorum. Özel bir anlamı yok.” dedi.